Isı Ölçer Termal Kamera Sistemleri

Havaalanları, Otogarlar, İstasyonlar, Hastaneler, Holdingler vb. gibi yoğun insan giriş ve çıkışının bulunduğu alanlarda, özellikle günümüz koşullarında İnsan Vücut Sıcaklığı Ölçüm Sisteminin bulunması son derece önemli hale gelmiştir.
İnsan Vücut Sıcaklığı Ölçüm Sistemi ile geçiş yapan kişilere temas etmeden ve yüksek doğruluk oranı ile vücut sıcaklığı ölçümü gerçekleştirilerek belirlenen sıcaklığın üzerinde olan kişilerin tespiti başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

Kurulum alanı, dış mekan veya dış mekanla bağlantılı sahnelerden kaçınılarak, rüzgarsız izole ve istikrarlı bir ortam olmalıdır. Hava akışının yoğun olduğu veya güçlü elektromanyetik parazit veya titreşim olan ortamlar için uygun değildir.
İnsan akış yönü ve kameranın bakış açısı aynı düzlemde olmalıdır. Kamera, insan yüzünü, ön taraftan net bir şekilde görmelidir.
Termal görüntüde yüksek sıcaklığa sahip ısı kaynağı veya güneş ışığı olmamalıdır. Detektöre zarar vermemek için, mikrodalga fırın, ısıtıcı, yüksek güçlü lamba, radyatör gibi ısı kaynaklarını uzak tutun.
Kameranın görünür ışık kanalı, ortamda yeterli miktarda ışık bulunmasını gerektirir. Yoğun arka ışığın, yansımaların ve güçlü ışık değişimlerinin olduğu ortamlardan sakınılması gerekmektedir.

Comments are closed.